Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Nemecko kvôli koronavírusu zatvára školy v Bavorsku i Sársku

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto TASR

Ešte v noci na piatok ohlásilo zatvorenie všetkých škôl a predškolských zariadení Sársko ako prvá zo spolkových krajín Nemecka.

Mníchov 13. marca (TASR) - Nemecká spolková krajina Bavorsko zatvorí v súvislosti s koronavírusovou krízou od pondelka všetky školy a predškolské zariadenia. Tlačová agentúra DPA to uviedla v piatok s odvolaním sa na zdroje z krajinskej vlády.

Najnovšie opatrenie Bavorska proti šíreniu nového druhu koronavírusu má platiť do veľkonočných prázdnin, pripadajúcich tento rok na obdobie 6.-19. apríla.

Ešte v noci na piatok ohlásilo zatvorenie všetkých škôl a predškolských zariadení Sársko ako prvá zo spolkových krajín Nemecka. Vyučovanie tam má byť prerušené takisto od pondelka a obnovené najskôr po veľkonočných prázdninách.

Predseda nemeckého učiteľského zväzu Heinz-Peter Meidinger kritizoval zatváranie škôl na základe rozhodnutí jednotlivých spolkových krajín ako "veľmi fatálny" postup.

"Pri takejto dôležitej otázke nie sú prípustné čiastkové riešenia," citovala DPA jeho vyjadrenia pre Bavorský rozhlas.

Meidinger označil prerušenie vyučovania za "obrovskú výzvu" pre rodičov i školákov a zapochyboval o schopnosti ministerstiev riešiť výpadky, pokiaľ ide o nadchádzajúce maturity a iné záverečné skúšky.