Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Pri policajnej akcii v Nemecku zastrelili bezdomovca

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia oznámila, že 22-ročný bezdomovec zomrel na mieste streľby, kde sa okrem iných vecí našiel aj nôž s 18 centimetrov dlhou čepeľou.

Hamburg 8. októbra (TASR) - Bezdomovec, ktorého v nedeľu zastrelil na severe Nemecka policajt, ohrozoval mužov zákona nožom. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu prokuratúry v severonemeckom Lübecku Christiana Braunwartha.

Dvadsaťjedenročný bezdomovec z Bad Oldesloe, ktorého vek prvé informácie uvádzali mylne ako 22 rokov, bol podľa dostupných informácií psychicky chorý, avšak nebol považovaný za nebezpečného.

Keď sa s nožom v ruke približoval v nedeľu k policajtom a napriek opakovanej výzve a použitiu štipľavého spreja tento nehodil na zem, jeden z mužov zákona dvakrát vystrelil a trafil mladého muža do hornej časti tela.

Podľa jeho slov je predmetom vyšetrovania, nakoľko bol psychicky chorý bezdomovec trestne zodpovedný. Presnú príčinu úmrtia objasní až prokuratúrou nariadená súdna pitva obete.

Mladý muž, ktorý mal trvalé bydlisko v Bad Oldesloe, bol v minulosti trestaný okrem iného za riadenie motorového vozidla bez vodičského preukazu, za vlámanie do automobilu, vážnu krádež i porušenie zbrojnej legislatívy.

K nedeľňajšiemu incidentu došlo po tom, čo ho policajti identifikovali ako muža, ktorý sa v okolí miestnej plavárne pohybuje s nožom v ruke.