Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu plynu v meste Memmingen sa zranilo päť osôb

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výbuch spôsobilo poškodené plynové potrubie, ktoré vedie neďaleko budovy Červeného kríža, kde parkujú i záchranárske vozidlá.

Memmingen 5. februára (TASR) - Päť ľudí utrpelo zranenia pri piatkovom výbuchu plynu v meste Memmingen v spolkovej krajine Bavorsko. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

K explózii, ktorá vážne poškodila budovu patriacu Bavorskému Červenému krížu (BRK), došlo okolo 06.00 h. V budove sa nachádzajú i bytové jednotky.

Všetkých päť zranených pracuje pre Červený kríž. Jedného z nich vrtuľníkom previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Traja ďalší ľudia utrpeli stredne ťažké a jeden ľahké zranenia. Predstaviteľ BRK Wilhelm Lehner poznamenal, že vzhľadom na rozsah výbuchu je šťastím, že nedošlo k žiadnym obetiam na životoch.

Výbuch spôsobilo poškodené plynové potrubie, ktoré vedie neďaleko budovy Červeného kríža, kde parkujú i záchranárske vozidlá. Hovorkyňa mesta Memmingen uviedla, že v okruhu 100 metrov od miesta výbuchu evakuovali viacero domov.