Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Opatrenia budú v Nemecku platiť do 19. apríla

Osemdesiatpäťročná Inga Rasmussenová z Dánska a osemdesiatdeväťročný Karsten Tüchsen Hansen z Nemecka sa každý deň stretávajú na nemecko-dánskom hraničnom priechode neďaleko mesta Aventoft v piatok 27. marca 2020. Z dôvodu pandémie choroby COVID-19 sa nemôžu chodiť navštevovať. Pre seniorov to však nie je prekážka. Každý deň sa stretávajú pri rampe, aby sa počas koronavírusovej pandémie spoločne najedli a porozprávali. Foto: TASR/AP

Počet ľudí nakazených koronavírusom v Nemecku sa dnes zvýšil o 5453 na 67 366.

Berlín 1. apríla (TASR) – Nemecko v súvislosti so šírením nákazy novým koronavírusom predĺži prísne opatrenia zamerané na obmedzenie verejného života do 19. apríla. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

"Dnes sme vyhodnotili situáciu a potvrdili, že obmedzenia... zostanú v platnosti do 19. apríla vrátane. Situáciu prehodnotíme v utorok po Veľkej noci," povedala nemecká kancelárka Angela Merkelová po telekonferencii s premiérmi jednotlivých spolkových krajín.

"V tejto súvislosti sme samozrejme hovorili, že sa blížia Veľkonočné sviatky. Vieme, že mnohí ľudia spájajú tieto sviatky s výletmi, s návštevami rodín, navštevujú bohoslužby, ale to sa nebude môcť dať tento rok uskutočniť, pretože, žiaľ, pandémia sa neriadi takýmito sviatkami. Viem, že je to tvrdé, ale zachraňujeme tým ľudské životy," zdôraznila kancelárka.

Počet ľudí nakazených koronavírusom v Nemecku sa dnes zvýšil o 5453 na 67 366. V krajine pribudlo aj 149 úmrtí, čím ich celkový počet stúpol na 732.

Nemecká vláda zaviedla bezprecedentné celoštátne opatrenia, ktoré radikálne obmedzujú verejný život, aby sa spomalilo šírenie nového koronavírusu.