Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Proti koronavírusu je v Nemecku plne zaočkovaných 64,6 percenta ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Inštitút Roberta Kocha v piatok medzi vysoko rizikové krajiny v súvislosti s koronavírusom zaradil od nedele aj Rumunsko a Litvu.

Berlín 1. októbra (TASR) – Plne zaočkovaných proti koronavírusu SARS-CoV-2 je 64,6 percenta Nemcov, teda 53,7 milióna obyvateľov. Najmenej jednu dávku vakcíny dostalo 56,6 milióna obyvateľov Nemecka, teda takmer 68,1 percenta. Vyplýva to z údajov, ktoré v piatok zverejnilo nemecké ministerstvo zdravotníctva.

U detí vo vekovej kategórii od 12 do 17 rokov bolo zaočkovaných aspoň jednou dávkou vakcíny 41,9 percenta a obidvoma 34,6 percenta, uviedol Inštitút Roberta Kocha (RKI).

Prvú dávku očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 dostalo v Nemecku 78,9 percenta dospelých obyvateľov, plne zaočkovaných je 75,1 percenta.

Tretiu, tzv. posilňujúcu dávku dostalo zatiaľ zhruba 769.000 ľudí. Tretia dávka je v Nemecku ponúkaná okrem iného najmä starším ľuďom a rizikovým skupinám obyvateľstva, ktorým od úplnej vakcinácie už uplynulo najmenej šesť mesiacov, pripomína DPA.

Inštitút Roberta Kocha v piatok medzi vysoko rizikové krajiny v súvislosti s koronavírusom zaradil od nedele aj Rumunsko a Litvu. Doposiaľ bolo jedinou členskou krajinou EÚ na zozname vysoko rizikových oblastí Slovinsko.