Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Berlíne sa do davu vrútilo auto, zranilo sa sedem ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z uvedených siedmich osôb sú tri vo vážnom stave.

Berlín 26. júla (TASR) - Sedem ľudí utrpelo zranenia, keď v nedeľu ráno v západoberlínskej štvrti Charlottenburg vrazilo do davu ľudí auto. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie berlínskych hasičov.

Z uvedených siedmich osôb sú tri vo vážnom stave. Jedného človeka, ktorý zostal pod vozidlom uviaznutý, museli aj oživovať, spresnili požiarnici.

Berlínska polícia uviedla, že zatiaľ niet dôkazov o tom, že by bolo išlo o teroristický útok.

Záchranné práce, na ktorých sa zúčastnilo približne 60 hasičov a dva vrtuľníky, si v mieste udalosti vyžiadali rozsiahle uzavretie cestnej premávky, približuje DPA.

V sobotu tento víkend zahynuli traja ľudia a ľahko sa zranilo malé dieťa, keď do obytného domu v nemeckom meste Wesel, spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko, narazilo malé lietadlo.


Polícia zadržala muža, ktorý autom vrazil do davu ľudí v Berlíne



Berlín 26. júla (TASR) - Polícia zadržala 24-ročného muža, ktorý v nedeľu ráno v západoberlínskej štvrti Charlottenburg vrazil autom do skupiny ľudí a siedmich zranil. Informovala o tom agentúra DPA.

Polícia vychádza z toho, že nešlo o úmyselný čin - muž v dôsledku vysokej rýchlosti stratil kontrolu nad vozidlom a pri odbáčaní vyšiel na chodník a narazil do skupiny ľudí. Vozidlo malo údajne estónsku poznávaciu značku.

Polícia nepredpokladá, že by tento incident mal politické či náboženské pozadie. "Doteraz nemáme žiadne dôkazy, že by išlo o útok," povedala policajná hovorkyňa.

Voči mužovi je vedené vyšetrovanie pre podozrenia z pokusu o zabitie a pre nebezpečný zásah do dopravy.

Denník Bild s odvolaním na očitých svedkov nehody napísal, že vodič auta pri zatýkaní opakovane kričal : "Je mi to ľúto. Je mi to ľúto."