Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Šoférmi autobusu, ktorý havaroval pri Lipsku, boli Čech a Slovák

Na snímke batožina cestujúcich zúčastnených na nehode je stále v autobuse na mieste nehody na A9 neďaleko Schkeuditzu v Nemecku v stredu 27. marca 2024. Foto: TASR/AP

Diaľkový autobus spoločnosti Flixbus smeroval z nemeckej metropoly Berlín do švajčiarskeho Zürichu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 28. marca (TASR) - Jeden zo šoférov autobusu, ktorý v stredu havaroval pri nemeckom Lipsku, bol 53-ročný Slovák. V čase nehody, ktorá si vyžiadala štyri obete na životoch, však šoféroval jeho 62-ročný český kolega. Vodiči medzi obeťami nie sú. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovali nemecké spravodajské portály Sächsische.de a Leipziger Volkszeitung, píše TASR.

Diaľkový autobus spoločnosti Flixbus smeroval z nemeckej metropoly Berlín do švajčiarskeho Zürichu. Na palube sa podľa polície nachádzalo dovedna 54 ľudí. Podľa pôvodných správ bolo v autobuse 53 cestujúcich a dvaja šoféri.

K havárii došlo v stredu ráno na diaľnici A9, keď poschodový autobus zišiel z cesty a prevrátil sa. Polícia spočiatku informovala o piatich mŕtvych a 20 zranených. Neskôr údaj o počte obetí korigovala na štyri. Šesť ľudí utrpelo vážne zranenia a ďalších 29 osôb vyviazlo z ľahšími zraneniami.

Vyšetrovatelia zatiaľ neposkytli informácie o veku, pohlaví, či identite obetí. Príčina nehody je predmetom vyšetrovania. Vodiči podľa dopravnej spoločnosti riadne dodržali povinné prestávky.