Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Spustenie turizmu v Európe nesmie byť unáhlené, tvrdí Maas

Heiko Maas, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Maas poukázal na prípad rakúskeho lyžiarskeho strediska Ischgl, kde sa pravdepodobne nakazili novým koronavírusom stovky turistov z viacerých krajín vrátane Nemecka.

Berlín 26. apríla (TASR) - Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas varoval pred príliš rýchlym otvorením turistických destinácií. Podľa Maasa by sa mala Európa spoločne dohodnúť na opätovnom sprístupnení slobodného cestovania. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters.

"Európske preteky o to, kto povolí turizmus ako prvý, povedú k neprijateľným rizikám. Už sme zažili, čo môže epidémia spôsobiť v populárnych rekreačných strediskách," uviedol minister.

Maas poukázal na prípad rakúskeho lyžiarskeho strediska Ischgl, kde sa pravdepodobne nakazili novým koronavírusom stovky turistov z viacerých krajín vrátane Nemecka. "Európa potrebuje stanoviť spoločné kritériá na spustenie turizmu čo najskôr, ale zodpovedne. Nesmieme dopustiť, aby sa ťažko dosiahnuté úspechy z posledných niekoľkých týždňov zničili," dodal nemecký minister.