Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Starosta Mníchova zrušil pre koronavírus vianočné trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Dramatická situácia v našich nemocniciach a exponenciálny rast rast počtu infekcií mi nedali na výber: žiaľ, mníchovské vianočné trhy sa tento rok nemôžu uskutočniť, uviedol Dieter Reiter.

Berlín/Mníchov 16. novembra (TASR) - Nemecké mesto Mníchov zrušilo v utorok nadchádzajúce vianočné trhy, ktoré ročne do bavorskej metropoly prilákajú tri milióny návštevníkov. Dôvodom je "dramatický" nárast prípadov nákazy koronavírusom v spolkovej krajine Bavorsko, informovala agentúra AFP.

"Dramatická situácia v našich nemocniciach a exponenciálny rast rast počtu infekcií mi nedali na výber: žiaľ, mníchovské vianočné trhy sa tento rok nemôžu uskutočniť," oznámil vo vyhlásení starosta Mníchova Dieter Reiter.

V roku 2020 odvolali vianočné trhy vo viacerých nemeckých mestách v dôsledku pandémie koronavírusu, pripomína agentúra AFP. Mníchov je prvým veľkým mestom v krajine, ktoré tak urobilo aj tento rok.

Sedemdňová incidencia v Nemecku vytrvalo stúpa už niekoľko týždňov. Od začiatku pandémie zachytili testy v Nemecku 4.494.300 infekcií vírusom SARS-CoV-2. Počet ľudí, ktorí zomreli na covid alebo s covidom, stúpol na 97.715.