Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Sýrčana obžalovali z vraždy motivovanej islamistickým extrémizmom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Útok na dvojicu mužov sa stal 4. októbra minulého roka v centre Drážďan. Starší z dvojice mužov, ktorí boli vo veku 53 a 55 rokov, neskôr v nemocnici zraneniam podľahol.

Berlín 4. marca (TASR) - Nemecká prokuratúra informovala vo štvrtok o obžalovaní sýrskeho občana, ktorý nožom usmrtil jedného muža a vážne zranil druhého. Útok bol podľa nej motivovaný islamistickým extrémizmom. Informovala o tom agentúra AFP.

Sýrčan Abdalláh A.H.H. bol obžalovaný z vraždy, pokusu o vraždu a ublíženia na zdraví, uviedla prokuratúra.

Útok na dvojicu mužov sa stal 4. októbra minulého roka v centre Drážďan. Starší z dvojice mužov, ktorí boli vo veku 53 a 55 rokov, neskôr v nemocnici zraneniam podľahol. Podľa niektorých médií išlo o homosexuálny pár. Podľa týždenníka Der Spiegel môže ísť o prvý prípad vraždy islamistom, ktorý bol motivovaný aj homofóbiou.

Sýrčan, ktorý mal v čase útoku 20 rokov, bol zatknutý v priebehu októbra minulého roka a prípad bol vyšetrovaný ako teroristický útok. Incident spustil v Nemecku diskusiu o deportáciách zločincov pochádzajúcich zahraničia, keďže podozrivý bol už niekoľkokrát odsúdený a pohyboval sa medzi islamistami.