Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Nemecko od zabitia policajtov zaznamenalo stovky nenávistných prejavov

Policajti blokujú cestu na mieste kde boli v pondelok 31. januára 2022 zastrelení dvaja ich kolegovia neďaleko mesta Kusel v Nemecku, archívna snímka Foto: TASR/AP

Polícia v noci na piatok 4. februára v okrese Birkenfeld v Porýnii-Falcku zatkla muža, ktorý na internete šíril nenávistné vyjadrenia voči policajtom a podnecoval prejavy násilia.

Mainz 7. februára (TASR) - Vyšetrovatelia od minulotýždňového (31. januára) zabitia dvojice policajtov v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko zaznamenali na internete v spojitosti s týmto činom 399 prípadov prejavov nenávisti voči polícii. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Krajinský minister vnútra Roger Lewentz v pondelok povedal, že na základe predbežných údajov je 102 z týchto prípadov dostatočne závažných na trestné stíhanie. Úrady už vedú vyšetrovanie voči 15 podozrivým zo zverejnenia týchto príspevkov.

Polícia v noci na piatok 4. februára v okrese Birkenfeld v Porýnii-Falcku zatkla muža, ktorý na internete šíril nenávistné vyjadrenia voči policajtom a podnecoval prejavy násilia. Mužovo konanie môže mať podľa polície spojitosť s hnutím tzv. ríšskych občanov (Reichsbürger).

Policajta a policajtku, príslušníkov okresného policajného zboru v Kuseli, zastrelili v pondelok 31. januára. K incidentu došlo pri dopravnej kontrole pri meste Kusel ležiacom v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Polícia následne zatkla dvoch mužov podozrivých z tohto činu. Obaja sú vo vyšetrovacej väzbe a čelia obvineniam z vraždy a pytliactva.