Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

AKO VO FILME: V Nemecku prebieha v lekárni rukojemnícka dráma

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hovorca polície Kai Lamp pre noviny Badische Neueste Nachrichten uviedol, že policajti sú v kontakte s páchateľom či páchateľmi.

Karlsruhe 10. marca (TASR) - Rukojemnícka dráma prebieha od piatkového popoludnia v lekárni v centre nemeckého mesta Karlsruhe. Hovorca polície večer potvrdil, že v lekárni je viacero rukojemníkov, nateraz sú bez zranení. Polícia však z taktických dôvodov neuviedla, či rukojemníkov drží jeden alebo viacerí páchatelia. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Hovorca polície Kai Lamp pre noviny Badische Neueste Nachrichten uviedol, že policajti sú v kontakte s páchateľom či páchateľmi. Denník Stuttgarter Zeitung uvádza, v lekárni je jeden ozbrojený muž a dvaja rukojemníci.

Podľa hovorcu momentálne nehrozí obyvateľom žiadne nebezpečenstvo. Napriek tomu boli ľudia vyzvaní, aby sa tomuto miestu, ktoré polícia uzavrela, vyhli. Pre osoby, ktoré sa v dôsledku policajnej uzávery nemôžu dostať domov, bolo zriadené dočasné útočisko v miestnej škole.

Na mieste sú prítomní okrem množstva policajtov aj hasiči a záchranári. Polícia bola o incidente upovedomená okolo 16.45 h.

V dôsledku aktuálneho diania boli v Karlsruhe zrušené dve podujatia v priestoroch tamojšieho veľtrhu.