Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Nemecká vláda vyzvala na opatrnosť pri uvoľňovaní obmedzení

Na snímke lekári vysvetľujú používanie ventilátora v univerzitnej nemocnici v Hamburgu 25. marca 2020. Počet ľudí nakazených koronavírusom v Nemecku sa v stredu 1. apríla 2020 zvýšil o 5453 na 67.366. V krajine pribudlo aj 149 úmrtí, čím ich celkový počet stúpol na 732. Vyplýva to z údajov nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI). Foto: TASR/AP

Počas rokovania bol vypracovaný návrh uznesenia, o ktorom bude následne kancelárka diskutovať počas videokonferencie s premiérmi spolkových krajín.

Berlín 15. apríla (TASR) - Nemecká vláda vyzvala v stredu na obozretnosť a opatrnosť čo sa týka postupného uvoľňovania prísnych obmedzení zavedených v rámci boja proti šíreniu koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

"Cesta, ktorou budeme musieť ísť v nasledujúcich týždňoch, predstavuje tenkú hranicu medzi opatrným, postupným zmierňovaním (obmedzení) a zachovaním pokroku, ktorý sme dosiahli v boji proti tejto epidémii," vyhlásil hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert po rokovaní kancelárky Angely Merkelovej s členmi užšieho kabinetu zameranom na boj proti koronavírusu.

Počas rokovania bol vypracovaný návrh uznesenia, o ktorom bude následne kancelárka diskutovať počas videokonferencie s premiérmi spolkových krajín, ktorá sa začne o 14.00 h.

Seibert ďalej povedal, že vládu spája "vedomie, že sme všetci spoločne v boji proti tomuto vírusu niečo dosiahli - obyvatelia Nemecka, občania aj štát - musíme však teraz zabrániť akejkoľvek nedbanlivosti, aby sme neohrozili to, čo sa nám podarilo dosiahnuť". Cieľom je zabrániť tomu, aby došlo k nekontrolovateľnému exponenciálnemu šíreniu vírusu, dodal hovorca.