Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali muža podozrivého zo zastrelenia dvoch policajtov

Policajti blokujú cestu na mieste kde boli v pondelok 31. januára 2022 zastrelení dvaja ich kolegovia neďaleko mesta Kusel v Nemecku. Foto: TASR/AP

K incidentu došlo približne o 4.20 h pri dopravnej kontrole pri meste Kusel ležiacom v spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

Mainz 31. januára (TASR) - Nemecká polícia zadržala muža, ktorý mal v pondelok v skorých ranných hodinách zastreliť dvoch dvoch policajtov počas bežnej dopravnej kontroly. Informovala o tom agentúra DPA.

Nemecké úrady predtým uviedli, že naliehavo pátrajú po 38-ročnom mužovi z juhozápadnej spolkovej krajiny Sársko. Polícia zverejnila meno muža s tým, že má hnedé vlasy a bradu.

K incidentu došlo približne o 4.20 h pri dopravnej kontrole pri meste Kusel ležiacom v spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

Obeťami incidentu, ku ktorému došlo v obci Ulmet, sú 24-ročná policajtka a jej 29-ročný kolega, príslušníci okresného policajného zboru v Kuseli.


Polícia zadržala aj druhého podozrivého


Nemecká polícia zadržala druhého muža podozrivého v prípade zastrelenia dvoch policajtov počas bežnej dopravnej kontroly.

Policajti blokujú prístupovú cestu neďaleko miesta, kde zastrelili dvoch policajtov pri dopravnej kontrole pri nemeckom meste Kusel 31. januára 2022.
Foto: TASR/AP


Podozrivého 32-ročného muža zadržali v meste Sulzbach v spolkovej krajine Sársko, kde zadržali aj prvého podozrivého vo veku 38 rokov, potvrdil pre DPA policajný hovorca.

Pátracia operácia prebieha ďalej, pretože polícia nevylučuje, že podozriví mali spolupáchateľov.