Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nemecko zaradilo belgické Antverpy na zoznam vysoko rizikových oblastí

Na snímke žena v ochrannom oblečení stojí neďaleko farmy 27. júla 2020 v nemeckom Mammingu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Všetci ľudia, ktorí sa z Antverp vrátia, budú musieť predložiť negatívny test na koronavírus alebo sa podrobiť dvojtýždňovej karanténe.

Berlín 5. augusta (TASR) - Nemecko zaradilo v stredu belgickú provinciu Antverpy na zoznam vysoko rizikových oblastí v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP.

Všetci ľudia, ktorí sa z Antverp vrátia, budú musieť predložiť negatívny test na koronavírus alebo sa podrobiť dvojtýždňovej karanténe.

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že "počet nových prípadov infekcie a úmrtí (v Belgicku) v porovnaní s koncom júla stúpa, najmä v provincii Antverpy".

Z tohto dôvodu vládny úrad pre kontrolu chorôb "označil túto oblasť za rizikovú", dodáva ministerstvo.

Minulý týždeň Nemecko na zoznam vysoko rizikových oblastí zaradilo tri provincie na severe Španielska. V utorok z neho naopak odstránilo niektoré pobrežné oblasti Turecka.

Belgicko dosiaľ podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa v americkom meste Baltimore potvrdilo 70.648 prípadov nákazy koronavírusom a 9852 súvisiacich úmrtí.