Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nemecko zaznamenalo rekordný prírastok vyše 50.000 nakazených

Zdravotnícky pracovník stojí vo dverách testovacej dodávky na koronavírus vo Frankfurte nad Mohanom v Nemecku vo štvrtok 11. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Napríklad v Berlíne budú mať od pondelka nezaočkované osoby zakázaný vstup do reštaurácií, barov, telocviční či kaderníctiev.

Berlín 11. novembra (TASR) - V Nemecku zaznamenali za posledných 24 hodín rekordných 50.196 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najviac od začiatku pandémie. Zároveň je to vôbec prvýkrát, ako tam denný prírastok infikovaných presiahol hranicu 50.000. S odvolaním sa na vyjadrenie nemeckých úradov o tom informovala agentúra AFP.

Počet nakazených aj súvisiacich úmrtí v Nemecku prudko stúpa už od polovice októbra. Dosluhujúca kancelárka Angela Merkelová označila súčasný nárast počtu infikovaných za "dramatický".

"Pandémia sa vracia v novom, veľkom štýle," varoval Merkelovej hovorca a vyzval úrady jednotlivých spolkových krajín, aby prijali ďalšie opatrenia na potlačenie šírenia nákazy.

Narastajúcemu náporu covidových pacientov čelia aj miestne nemocnice. V Nemecku je dosiaľ pomerne nízka, len zhruba 67-percentná zaočkovanosť, píše AFP. Viacero aktuálne najviac zasiahnutých oblastí, vrátane Saska, Bavorska, či Berlína, preto zavádza obmedzenia zamerané na nezaočkovaných ľudí.

Napríklad v Berlíne budú mať od pondelka nezaočkované osoby zakázaný vstup do reštaurácií, barov, telocviční či kaderníctiev.

Od začiatku pandémie zaznamenali v Nemecku už približne 4,9 miliónov prípadov nákazy a vyše 97.000 súvisiacich úmrtí.