Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Nemecko zo zahraničia repatriovalo už viac ako 225.000 svojich občanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Minister zahraničných vecí Heiko Maas avizoval repatriácie v polovici marca v spolupráci s cestovnými kanceláriami a leteckou spoločnosťou Lufthansa.

Berlín 15. apríla (TASR) - Vyše 225.000 nemeckých občanov, ktorí v dôsledku cestovných obmedzení spôsobených pandémiou nového koronavírusu uviazli v zahraničí, bolo repatriovaných od spustenia tejto akcie spolkovou vládou pred mesiacom. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké ministerstvo zahraničných vecí.

Najväčšia akcia tohto druhu v dejinách Nemecka by sa mala ukončiť v priebehu niekoľkých dní, uvádza ministerstvo s tým, že veľvyslanectvá v jednotlivých krajinách budú aj naďalej pomáhať s návratom v individuálnych prípadoch.

Väčšina Nemcov, ktorí sú ešte v zahraničí, sa nachádza v Juhoafrickej republike, Argentíne a Peru.

Minister zahraničných vecí Heiko Maas avizoval repatriácie v polovici marca v spolupráci s cestovnými kanceláriami a leteckou spoločnosťou Lufthansa. Jej cieľom je dopraviť domov ľudí z krajín, kam v dôsledku pandémie prestali premávať komerčné lety.

Do vlasti sa vrátilo aj zhruba 60.000 ľudí na palubách 235 charterových letov. Bolo medzi nimi aj 5000 občanov Európskej únie a 1000 osôb z nečlenských krajín EÚ.