Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zrážka dvoch vlakov v Nemecku si vyžiadala najmenej dva životy

Najmenej dvaja ľudia zahynuli a 14 ďalších utrpelo zranenia pri zrážke nákladného s osobným vlakom, ku ktorej došlo v pondelok večer v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Foto: TASR/AP

Ide už o druhú smrteľnú vlakovú nehodu, ktorá sa v pondelok odohrala na území Bavorska.

Mníchov 8. mája (TASR) - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a 14 ďalších utrpelo zranenia pri zrážke nákladného s osobným vlakom, ku ktorej došlo v pondelok večer v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Obeťami na životoch sú rušňovodič a cestujúci osobného vlaku. Dve ďalšie osoby utrpeli vážne zranenia, uviedol podľa agentúry DPA hovorca nemeckých železníc Deutsche Bahn.

K zrážke došlo okolo 21.20 h na jednokoľajovej trati pri stanici v meste Aichach na ceste medzi mestami Ingolstadt a Augsburg. K vykoľajeniu vlakov podľa vedenia železníc nedošlo. Kolíziu, ktorej príčina doposiaľ nie je známa, prešetria úrady.

Na mieste nehody zasahovali záchranári; železničná doprava na trati bola pozastavená a zatiaľ nie je zrejmé, kedy ju obnovia. Náhradnú prepravu v oblasti nateraz cestujúcim zabezpečujú autobusy.

Ide už o druhú smrteľnú vlakovú nehodu, ktorá sa v pondelok odohrala na území Bavorska. K tej prvej došlo na nechránenom priecestí v obci Seeshaupt pri jazere Starnberg, kde do automobilu narazil prímestský vlak. Pri tejto zrážke zomreli dvaja ľudia - vodič auta a jeho spolucestujúci. Zranil sa tiež jeden z vlakových pasažierov.