Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Nemecko:Ničenie energetickej infraštruktúry Ukrajiny je vojnový zločin

Nemecký minister spravodlivosti Marco Buschmann (vpravo) víta svojho kanadského rezortného partnera Davida Lamettiho pred stretnutím ministrov spravodlivosti skupiny G7 v Berlíne 29. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Vyjadril sa tak po zasadnutí ministrov spravodlivosti krajín G7 v Berlíne.

Berlín 29. novembra (TASR) - Nemecký minister spravodlivosti Marco Buschmann označil v utorok ruské raketové útoky na energetickú infraštruktúru Ukrajiny za "vojnový zločin". TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Systematické ničenie dodávok tepla a elektriny" pred začínajúcou zimou je podľa jeho slov "hrozný vojnový zločin". Vyjadril sa tak po zasadnutí ministrov spravodlivosti krajín G7 v Berlíne.

Ministri chcú podporiť snahu o vyšetrovanie a potrestanie vojnových zločinov na Ukrajine. "Vojnové zločiny nesmú zostať nepotrestané," povedal Buschmann a dodal, že krajiny G7 musia byť vo svojom úsilí pridať, píše spravodajský portál Tagesschau.

Ukrajinské úrady podľa oficiálnych údajov evidujú doposiaľ viac než 45.000 vojnových zločinov. Rusko taktiež vyčíta Ukrajine vojnové zločiny.