Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Nemecký kancelár Scholz má koronavírus, zrušil stretnutie s Ficom

Na snímke Olaf Scholz. Foto: TASR/AP

Môj test na COVID-19 ukazuje dve čiarky, napísal Scholz na platforme X. Šesťdesiatpäťročný nemecký kancelár ďalej uviedol, že má iba niektoré symptómy a očakáva mierny priebeh ochorenia.

Berlín 18. decembra (TASR) - Nemecký kancelár Olaf Scholz v pondelok oznámil, že sa nakazil koronavírusom a obmedzí preto všetky svoje osobné schôdzky plánované na pondelok a utorok. Podľa Scholzovho hovorcu Steffena Hebestreita je tak zrušená aj utorková návšteva slovenského premiéra Roberta Fica v Berlíne, informuje TASR podľa agentúry DPA.

"Môj test na COVID-19 ukazuje dve čiarky," napísal Scholz na platforme X. Šesťdesiatpäťročný nemecký kancelár ďalej uviedol, že má iba niektoré symptómy a očakáva mierny priebeh ochorenia. Medzitým bude podľa vlastných slov pracovať "za písacím stolom".

Jeho hovorca potvrdil, že Scholz (SPD) pracuje zo svojej kancelárie a na záležitostiach vlády sa podieľa prostredníctvom videokonferencie. Takto by sa mohol pripojiť aj k stredajšiemu zasadnutiu kabinetu, ktoré by v tom prípade na mieste viedol vicekancelár Robert Habeck (Zelení).