Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nemecký minister hospodárstva varoval pred naivitou vo vzťahu k Číne

Na archívnej snímke nemecký minister hospodárstva Robert Habeck. Foto: TASR/DPA

Habeck po svojom stretnutí s rezortnými kolegami zo Singapuru na okraji ázijsko-pacifickej konferencie nemeckého biznisu APK potvrdil, že Nemecko musí chrániť svoju kritickú infraštruktúru.

Singapur 13. novembra (TASR) - Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck varoval pred naivitou vo vzťahu k Číne. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Nemecko bolo možno až príliš dôverčivé, že všetko bude v poriadku, komentoval Habeck v nedeľu závislosť Nemecka od ruských dodávok plynu a otras, ktorý spôsobila ruská útočná vojna na Ukrajine. Berlín sa podľa neho v tejto strašnej situácii naučil, že takáto naivita je nebezpečná.

Habeck po svojom stretnutí s rezortnými kolegami zo Singapuru na okraji ázijsko-pacifickej konferencie nemeckého biznisu APK potvrdil, že Nemecko musí chrániť svoju kritickú infraštruktúru. Nemecko podľa neho robí len to isté, čo Čína, chráni svoje záujmy.

Nemecká vláda tento týždeň zablokovala predaj dvoch domácich firiem čínskym investorom. Predtým však umožnila, aby čínsky koncern Cosco získal podiel v prevádzkovateľovi najväčšieho kontajnerového terminálu v Hamburgu.