Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nemocnicu v Riu de Janeiro zachvátil požiar, budovu museli evakuovať

ajmenej desať ľudí zahynulo pri požiari v nemocnici v brazílskom meste Rio de Janeiro, ktorý si vo štvrtok neskoro večer miestneho času vynútil evakuáciu pacientov. Na snímke evakuovaný pacient z horiacej nemocnice 12. septembra 2019. Foto: TASR/AP

Hasičský zbor uviedol, že štyroch jeho príslušníkov museli po boji proti plameňom hospitalizovať, pričom približne 90 pacientov premiestnili do iných zdravotníckych zariadení.

Rio de Janeiro 13. septembra (TASR) - Najmenej desať ľudí zahynulo pri požiari v nemocnici v brazílskom meste Rio de Janeiro, ktorý si vo štvrtok neskoro večer miestneho času vynútil evakuáciu pacientov. Oznámili to v piatok miestni hasiči, informujú agentúry AFP a AP.

"Zomrelo najmenej desať ľudí," uviedol hasičský zbor Ria de Janeiro vo vyhlásení. Nespresnil v ňom, či tieto obete boli pacienti alebo pracovníci nemocnice v severnej časti veľkomesta.

Miestne orgány vyšetrujú príčinu požiaru v Nemocnici Badim, pri ktorom museli zamestnanci evakuovať pacientov z budovy a viacerých dočasne umiestniť na prikrývky a matrace na ulici.
Najmenej desať ľudí zahynulo pri požiari v nemocnici v brazílskom meste Rio de Janeiro, ktorý si vo štvrtok neskoro večer miestneho času vynútil evakuáciu pacientov. Na snímke evakuovaný pacient z hodiacej nemocnice 12. septembra 2019.
Foto: TASR/AP


Hasičský zbor uviedol, že štyroch jeho príslušníkov museli po boji proti plameňom hospitalizovať, pričom približne 90 pacientov premiestnili do iných zdravotníckych zariadení.

Zábery televízií zachytávali, ako sa zdravotníci starajú na ulici o niektorých pacientov sediacich na vozíkoch, pri ktorých stáli infúzne stojany, zatiaľ čo z budovy stúpa dym. K zachráneným patrili aj seniori a pacienti z jednotky intenzívnej starostlivosti.
Najmenej desať ľudí zahynulo pri požiari v nemocnici v brazílskom meste Rio de Janeiro, ktorý si vo štvrtok neskoro večer miestneho času vynútil evakuáciu pacientov. Na snímke sestry vynášajú zdravotnícky materiál z horiacej nemocnice 12. septembra 2019.
Foto: TASR/AP