Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Nepále sa zrútilo lietadlo s japonskými turistami

Nepálski záchranári a ľudia stoja pri vraku lietadla leteckej spoločnosti Nepal Airlines, ktoré sa zrútilo na brehu rieky Kaligandaki v Jomsome, 200 km severozápadne od Kátmandu 16. mája 2013. Foto: TASR/AP Photo

Všetkých 21 osôb, ktoré boli na palube, utrpelo zranenia.

Káthmandu 16. mája (TASR) - Všetkých 21 pasažierov utrpelo zranenia pri dnešnej havárii lietadla počas pokusu o pristátie na horskej dráhe v severnom Nepále.

Stav štyroch zranených je kritický, informovali nepálske policajné zdroje. Obete na životoch si však podľa nich nehoda nevyžiadala. Medzi zranenými je aj deväť Japoncov.

Lietadlo patrí štátom vlastneným nepálskym aerolíniám. Pokúšalo sa pristáť v horskej oblasti, zhruba 200 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Káthmandu, keď sa zrútilo na brehoch rieky Kálí Gandakí.

Zranených previezli do miestnej nemocnice. Cestujúcich v kritickom stave letecky transportovali do nemocnice v neďalekom meste Pokhará.

Oblasť, kde k nehode došlo, je obľúbená medzi zahraničnými horolezcami, ktorí navštevujú horu Annapurna, ako aj medzi hinduistickými pútnikmi, ktorí chodia do kláštora Muktináth. Vlani v máji zahynulo 15 ľudí po tom, čo sa lietadlo pokúšalo pristáť na tom istom letisku, pripomína agentúra AP.
Nepálski záchranári nesú na nosidlách zraneného pilota z vraku lietadla leteckej spoločnosti Nepal Airlines, ktoré sa zrútilo na brehu rieky Kaligandaki v Jomsome, 200 km severozápadne od Kátmandu 16. mája 2013.
Foto: TASR/AP Photo