Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nešťastie na rieke vo Walese si vyžiadalo tri obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Presné okolnosti incidentu, ku ktorému došlo ešte v sobotu dopoludnia, sa vyšetrujú.

Haverfordwest 31. októbra (TASR) – Tri obete, dvoch mužov a ženu, si vyžiadalo nešťastie na rieke Cleddau vo Walese, ktorá sa rozvodnila po predchádzajúcich silných dažďoch. Ďalšiu ženu previezli do nemocnice v kritickom stave, päť ľudí sa podarilo zachrániť bez zranení. Informovala o tom v nedeľu televízia Sky News.

Účastníkmi nešťastia bola to skupina deviatich dospelých z južného Walesu, ktorí sa venovali paddleboardingu pri obci Haverfordwest. Presné okolnosti incidentu, ku ktorému došlo ešte v sobotu dopoludnia, sa vyšetrujú. Na miesto boli vyslané desiatky policajtov, hasičov, zdravotníkov a členov ďalších záchranných zložiek.

Televízia Sky News uviedla, že rieka Cleddau je silno rozvodnená a prúdi veľmi vysokou rýchlosťou. Miestne úrady varovali pred povodňami po výdatných dažďoch.

Počasie robí problémy aj na iných miestach Walesu. Na severozápade v regióne Gwynedd zosuv pôdy zablokoval cestu Walesu. Železničný tunel spájajúci Anglicko a Wales bol uzavretý kvôli záplavám, informovala agentúra DPA.