Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Netanjahu po útokoch nariadil mobilizáciu rezerv polície a armády

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu Foto: TASR/AP

K týmto útokom dochádza v čase, keď židia slávia sviatok pesach a moslimovia posvätný mesiac ramadán.

Tel Aviv 7. apríla (TASR) - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v piatok večer nariadil mobilizáciu policajných a armádnych rezerv po tom, ako počas rôznych útokov v Predjordánsku a Tel Avive prišli o život tri osoby. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Netanjahu polícii nariadil, aby mobilizovala všetky rezervné jednotky pohraničnej polície a Izraelským obranným silám (IDF), aby mobilizovali ďalšie sily.

Pri útoku v Predjordánsku prišli o život dve Izraelčanky, ktoré mali podľa Londýna aj britské občianstvo.

Izraelská záchranná služba Magen David Adom informovala, že v izraelskej osade Chamra na auto s troma ženami spustilo paľbu okoloidúce vozidlo, v ktorom mali byť Palestínčania. Izraelská armáda uviedla, že po útočníkoch pátrajú bezpečnostné zložky.

Pri večernom útoku v Tel Avive zomrel jeden človek a šiesti ďalší utrpeli zranenia. Presné okolnosti útoku neboli bezprostredne jasné, izraelské ministerstvo zahraničných vecí však hovorilo o teroristickom čine.

Policajný hovorca pre AFP povedal, že "terorista bol zneškodnený.

Izrael v noci na piatok oznámil, že zasiahol ciele v pásme Gazy. Zdroj z palestínskych bezpečnostných síl uviedol, že nálety zasiahli niekoľko výcvikových centier palestínskej militantnej skupiny Hamas. Militanti z Gazy následne v piatok skoro ráno opätovali raketovú paľbu na juh Izraela.

K týmto útokom dochádza v čase, keď židia slávia sviatok pesach a moslimovia posvätný mesiac ramadán.