Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nevidiaci muž spadol medzi koľajnice metra, cez ktoré sa prehnal vlak

Stanica metra. Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prežil však bez zranenia pritlačený na zem, keď priamo nad ním súprava prudko brzdila, informoval hovorca metropolitného dopravného podniku.

Los Angeles 7. marca (TASR) - Nevidiaci Američan spadol vo štvrtok medzi koľajnice na stanici metra v Los Angeles v okamihu, keď prichádzal vlak. Prežil však bez zranenia pritlačený na zem, keď priamo nad ním súprava prudko brzdila, informoval hovorca metropolitného dopravného podniku.

"Vlak ho prešiel, ale našťastie sa ho nedotkol," citovala Paula Gonzaleza, hovorcu metra, agentúra Associated Press. "Bol to zázrak. Ten muž má nesmierne šťastie, že je nažive," dodal.

Štyridsaťsedemročný miestny obyvateľ spadol z nástupišťa stanice v kórejskej časti mesta, práve keď prichádzal vlak červenej linky. Strojvodca síce brzdil, ale kým sa mu podarilo vlak zastaviť, prešli cez muža dva vagóny, dodal Gonzalez.

Nevidiaci muž, ktorého totožnosť nezverejnili, nemal "žiadne očividné zranenia", pre istotu ho však hospitalizovali na pozorovanie.

Ide už o najmenej tretí prípad od septembra 2012, čo pod vlak červenej linky metra spadol človek. V oboch ďalších prípadoch utrpeli ľudia vážne zranenia.