Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

New York zaviedol karanténu pre najviac nakazené štáty USA

Žena s ochranným rúškom na zabránenie šíreniu nového koronavírusu kráča okolo obchodu značky Louis Vuitton na obchodnej ulici Fifth Avenue v New Yorku. Foto: TASR/AP

Musíme zabezpečiť, že sa k nám vírus neprenesie lietadlom, povedal guvernér štátu New York Andrew Cuomo.

New York 25. júna (TASR) - Americké štáty New York, New Jersey a Connecticut zaviedli 14-dňovú povinnú karanténu pre ľudí prichádzajúcich z tých štátov USA, ktoré za posledný týždeň zaznamenali najvyšší prírastok nových prípadov koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke stanica CNN.

Opatrenie, ktoré platí od stredy, sa týka štátov Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, Južná Karolína, Severná Karolína, Utah a Texas.

"Musíme zabezpečiť, že sa k nám vírus neprenesie lietadlom," povedal guvernér štátu New York Andrew Cuomo. "Tvrdo sme pracovali na tom, aby sme mieru šírenia vírusu znížili a nechceme, aby sa znova zvýšila," povedal Cuomo.

Až 26 amerických štátov hlásilo v stredu za obdobie posledného týždňa nárast počtu prípadov v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Nárast počtu prípadov bol zvlášť vysoký v Kalifornii, Texase, Arizone a na Floride.