Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Pri požiari autobusu v Nigérii zahynulo najmenej 13 pasažierov

K nešťastiu došlo vo chvíli, keď sa 18-miestny autobus zastavil pri ceste, aby vyzdvihol pasažierku, ktorá mala so sebou kanister s benzínom.

Lagos 13. januára (TASR) - Najmenej 13 ľudí zahynulo v nedeľu pri dopravnej nehode v meste Effurun v juhonigérijskom štáte Delta. Informovala o tom dnes agentúra Sinchua s odvolaním sa na tamojšie policajné zdroje a svedkov.

K nešťastiu došlo vo chvíli, keď sa 18-miestny autobus zastavil pri ceste, aby vyzdvihol pasažierku, ktorá mala so sebou kanister s benzínom. Za menej než dve minúty po tom, ako nastúpila do vozidla, došlo k vznieteniu horľaviny, ktorú prepravovala.

V autobuse sa nachádzalo 18 cestujúcich vrátane detí a jednej tehotnej ženy. Podľa vyšetrovateľov išlo o nešťastnú náhodu. Udalosť potvrdil aj úrad pre cestnú bezpečnosť; vzhľadom na pretrvávajúce vyšetrovanie však neposkytol bližšie detaily.

Incident si okrem mŕtvych vyžiadal aj päť zranených, ktorí utrpeli popáleniny rôzneho stupňa. "Budeme musieť zvýšiť osvetu týkajúcu sa rizika prepravovania horľavých látok vo vozidlách," uviedol predstaviteľ polície štátu Delta.

Smrteľné dopravné nehody sú V Nigérii časté, a to najmä pre bezohľadnú jazdu, zlý stav vozoviek a celkovo nízku bezpečnostnú úroveň premávky, konštatuje Sinchua.