Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nigérijská polícia oslobodila 259 ľudí držaných v ilegálnom zariadení

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Niektorí uväznení ľudia mohli pobytu prísť o život, pretože polícia našla na mieste hrob. Úmrtia však neboli nikdy nahlásené.

Lagos 5. novembra (TASR) - Nigérijská polícia oslobodila 259 ľudí vrátane žien a detí väznených v ilegálnom zariadení v juhozápadnej časti krajiny, informovala v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu polície.

Obete boli podľa policajného hovorcu držané v budove v meste Ibadan. Polícia ich zachránila v pondelok po tom, ako dostala upozornenie. Na mieste zatkla päť ľudí.

Osoby v zariadení boli podľa polície "držané ako otroci a boli zapojené do nútených prác". Niektorí uväznení ľudia mohli pobytu prísť o život, pretože polícia našla na mieste hrob. Úmrtia však neboli nikdy nahlásené.

Majitelia objektu polícii povedali, že na tomto mieste prevádzkovali nápravné zariadenie, kde väzni študovali islam. Majitelia takisto tvrdili, že chovancov priviedli ich príbuzní.

Úrady minulý týždeň v štáte Kaduna v severnej časti Nigérie oslobodili 400 detí z priestorov údajnej islamskej školy. Všetky deti boli mužského pohlavia. Podľa polície ich držali v reťaziach a niektoré z nich boli obeťami sexuálneho zneužívania.