Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Novákovej k zvoleniu za prezidentku Maďarska blahoželal aj Putin

Novozvolená maďarská prezidentka Katalin Nováková z vládneho bloku Fidesz-KDNP sa usmieva po zložení prísahy na zasadnutí parlamentu v Budapešti vo štvrtok 10. marca 2022. Foto: TASR/DUNA/MTI-Zoltán Máthé

Dúfam, že vaša činnosť vo funkcii prezidentky prispeje k ďalšiemu rozvoju vzájomne výhodných rusko-maďarských vzťahov, píše sa vo vyhlásení Putina.

Budapešť 11. marca (TASR) - Medzi prvými gratulantmi k zvoleniu Katalin Novákovej za prezidentku Maďarska bol aj ruský prezident Vladimir Putin. Informuje o tom spravodajca TASR odvolávajúc sa na piatkové správy maďarských komerčných médií.

"Dúfam, že vaša činnosť vo funkcii prezidentky prispeje k ďalšiemu rozvoju vzájomne výhodných rusko-maďarských vzťahov," píše sa vo vyhlásení Putina zverejnenom na webovej stránke Kremľa, z ktorého citujú maďarské komerčné médiá.

Poslanci maďarského Národného zhromaždenia vo štvrtok rozhodli, že prezidentkou v nadchádzajúcom päťročnom období bude nominantka vládneho bloku Fidesz-KDNP Katalin Nováková. V tajnom hlasovaní ju v 199-člennom zákonodarnom zbore podporilo 137 poslancov Fidesz-KDNP.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)