Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nový Južný Wales sprísňuje opatrenia proti šíreniu koronavírusu

Ľudia s ochrannými rúškami kráčajú po ulici v Melbourne, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Austrália zatiaľ na rozdiel od iných krajín nemá vysoký počet úmrtí na nový koronavírus.

Melbourne 24. júla (TASR) - Austrálsky štát Nový Južný Wales v piatok znovu zaviedol reštriktívne opatrenia v snahe zabrániť vzniku nových ohnísk ochorenia COVID-19, ktoré sa v posledných dňoch začali objavovať v Sydney. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters.

Skupinové rezervácie v reštauráciách, kaviarňach a kluboch budú v najľudnatejšom austrálskom štáte obmedzené na 10 osôb a v podnikoch sa bude môcť súčasne nachádzať maximálne 300 ľudí.

Svadieb a firemných večierkov sa bude môcť zúčastniť najviac 150 ľudí, pričom budú mať zakázané spievať, tancovať a odporúča sa aj minimálny sociálny kontakt. Počet účastníkov pohrebov a bohoslužieb obmedzili úrady na 100.

Austrália zatiaľ na rozdiel od iných krajín nemá vysoký počet úmrtí na nový koronavírus. V krajine aktuálne evidujú viac ako 13.000 prípadov nákazy a 133 úmrtí.

Hlavným ohniskom nákazy v Austrálii je v súčasnosti austrálsky štát Viktória a najmä jeho metropola Melbourne. V ostatných troch týždňoch tam každý deň pribúdajú stovky infikovaných.

V Melbourne, druhom najľudnatejšom austrálskom meste, je od štvrtka povinné nosiť na verejnosti rúška alebo iné prekrytie horných dýchacích ciest.