Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Nový rekordný prílev migrantov do Maďarska, tisíce dorazili do Grécka

Sýrski migranti prichádzajú na ostrov Lesbos. Foto: TASR/AP

Viac ako 4000 migrantov čakalo dnes ráno na grécko-macedónskych hraniciach na príležitosť pokračovať v ceste do západnej Európy.

Budapešť 24. septembra (TASR) - Do Maďarska prišlo v stredu 10.046 migrantov, čo je nový absolútny denný rekord. Oznámila to dnes maďarská polícia na svojej stránke Police.hu.

Najviac migrantov (9939) prekročilo chorvátsko-maďarské hranice, 102 prišlo zo Srbska. O zvyšných piatich migrantoch sa v policajnej zvodke nepíše.

Medzi polnocou a dnešnou šiestou hodinou ráno pribudlo na území Maďarska ďalších 1884 migrantov: osem zo Srbska a 1776 z Chorvátska.

Podľa agentúry DPA nových migrantov nie je v Maďarsku prakticky vidieť, pretože sa zrejme organizovane presúvajú k hraniciam s Rakúskom.

Do Grécka stále prichádzajú tisícky migrantov


Viac ako 4000 migrantov čakalo dnes ráno na grécko-macedónskych hraniciach na príležitosť pokračovať v ceste do západnej Európy. Za uplynulých 24 hodín priviezlo viac ako 100 autobusov migrantov od južných hraníc Grécka k železničnej stanici v prihraničnej dedine Idomeni, uviedli miestne médiá. Macedónske úrady ich podľa očitých svedkov púšťajú cez hranice v asi 50-členných skupinách.

Grécka pobrežná stráž medzitým oznámila, že viac ako 4000 migrantov prišlo v stredu a vo štvrtok do prístavu Pireus. Doviezli ich tam lode z gréckych ostrovov v Egejskom mori.