Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Nový variant koronavírusu potvrdilo aj Rakúsko, nakazení sú i Slováci

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa APA nový variant koronavírusu našli u piatich osôb, pričom dvaja infikovaní sú zo Slovenska - dvaja chlapci vo veku deväť a desať rokov.

Viedeň 4. januára (TASR) - V Rakúsku zaznamenali prvé prípady nákazy novým variantom koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý sa začal šíriť z Británie. Medzi týmito infikovanými sú aj dvaja Slováci, informuje agentúra APA.

Rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober v pondelok oznámil, že ide o štyri osoby nakazené v hlavnom meste Viedeň, ktoré absolvovali dobrovoľné testovanie na viedenskom letisku. Všetci štyria nakazení majú podľa neho len mierne príznaky a momentálne sú v karanténe, píše agentúra DPA.

Podľa APA nový variant koronavírusu našli u piatich osôb, pričom dvaja infikovaní sú zo Slovenska - dvaja chlapci vo veku deväť a desať rokov.

Jednou z nakazených je podľa Anschobera 12-ročné dievča, ktoré do Rakúska prišlo 18. decembra. Ďalším infikovaným bol 30-ročný Rakúšan, ktorý sa do krajiny vrátil 6. decembra z Juhoafrickej republiky (JAR).

Nový variant koronavírusu, ktorý sa v súčasnosti šíri po celom svete, najprv zistili v Británii - je prenosnejší než pôvodný variant koronavírusu, ktorý prvýkrát identifikovali pred rokom v Číne. Ďalší nový variant nedávno hlásili aj v JAR.