Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Nový Zéland oslávi prírastok do kráľovskej rodiny farebnou ilumináciou

Na nedatovanej snímke vydanej Kráľovskou mincovňou je nová strieborná penca, ktorá bude udelená novonarodencom narodeným rovnaký deň ako prvý potomok britského princa Williama a jeho manželky Kate. Foto: TASR/AP

Iniciátor projektu Sean Palmer uviedol, že v minulosti sa prírastok do kráľovskej rodiny oslavoval ohňostrojmi po celej krajine.

Wellington 8. júla (TASR) - Úradné budovy, mosty, zvonice a fontány na Novom Zélande sa zahalia do ružovej alebo modrej farby, keď sa v Londýne o niekoľko dní narodí potomok následníka britského trónu princa Williama a jeho manželky Kate.

Rojalistická organizácia Monarchy New Zealand má v pláne farebne osvetliť asi 20 stavieb, vrátane letiska v meste Christchurch na Južnom ostrove či budovy v podobe ležiaceho ovčiarskeho psa, ktorá slúži ako informačné centrum pre návštevníkov mestečka Tirau na Severnom ostrove.

Iniciátor projektu Sean Palmer uviedol, že v minulosti sa prírastok do kráľovskej rodiny oslavoval ohňostrojmi po celej krajine. Teraz máme vďaka moderným osvetľovacím technológiám modernú náhradu, spresnil.

Palmer pripomenul, že dieťa vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea bude raz aj panovníkom Nového Zélandu, preto považuje za správne, aby sa jeho narodenie neslávilo len v Británii, ale aj v Kanade, Austrálii i na Novom Zélande, keďže k nim kráľovská rodina neodmysliteľne patrí tiež.