Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Petr K. v Egypte zabil ženu a dcéru, Najvyšší súd ČR nemá pochybnosti

Na archívnej snímke manžel a otec mŕtvych turistiek z Egypta Petr K. Foto:

Petra K. uznala už skôr vinným česká justícia a poslala ho na 28 rokov za mreže.

Brno/Praha 27. apríla (TASR) - Najvyšší súd Českej republiky (NS ČR) nemá žiadne pochybnosti o vine Petra K., ktorý počas dovolenky v Egypte v roku 2013 zrejme pripravil o život manželku i dcérku, a to napriek absencii priamych dôkazov. Podľa odmietavého stanoviska najvyššej justičnej inštancie krajiny k odvolaniu odsúdeného, možno s vysokou mierou pravdepodobnosti vylúčiť možnosť, že by úmrtie oboch zosnulých spôsobil ktosi iný. Obe totiž zomreli na základe pôsobenia zvonku, nikto iný ako Petr K. s nimi nebol v kontakte.

Petra K. uznala už skôr vinným česká justícia a poslala ho na 28 rokov za mreže.



NS ČR súčasne pripomenul, že Petr K. sa krátko po nečakanom úmrtí blízkych nenachádzal v obvyklom stave akútnej reakcie na stres. V krátkom čase ho začali zaujímať nielen vzťahy s inými ženami, ale aj materiálne možnosti vyplývajúce z povahy kauzy, napríklad benefity v podobe honorárov z médií.

V zamietavom stanovisku sa NS ČR venoval aj absencii obrátenia sa na hotelového lekára alebo iné zdravotnícke služby v Egypte zo strany odsúdeného, a teda aj nevierhodnosť jeho tvrdení o nevoľnosti celej rodiny v hoteli.

Podrobne sa potom venoval expertízam, ktoré objasnili ako prostriedok na usmrtenie zosnulých elektrický prúd, kým vylúčili iné zvažované možnosti vrátane otravy.

Právna zástupkyňa Petra K. Jana Rejžková už skôr avizovala vo veci ústavnú sťažnosť.