Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Obama: Americkí vojaci, ktorí zahynuli v Afganistane, boli výnimoční

Americký prezident Barack Obama Foto: TASR/AP

Šiesti príslušníci amerických ozbrojených síl zahynuli v pondelok neďaleko Bagrámu, keď na ich hliadku zaútočil samovražedný atentátnik na motocykli naloženom výbušninami.

Honolulu 26. decembra (TASR) - Za výnimočných a statočných označil dnes americký prezident Barack Obama šiestich príslušníkov ozbrojených síl Spojených štátov, ktorí zahynuli v pondelok pri útoku samovražedného atentátnika neďaleko leteckej základne Bagrám na severovýchode Afganistanu. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Hoci sa nám darí znižovať počty ľudí nasadzovaných na miestach, ako sú Irak a Afganistan, stále tam svojich ľudí máme, a ako sme tento týždeň videli na príklade tých výnimočných a statočných ľudí, ktorí tam prišli o život, stále je to nebezpečné," povedal Obama počas svojej návštevy základne americkej námornej pechoty na Havaji, kde je v súčasnosti s manželkou a dvoma dcérami na dvojtýždňovej dovolenke.

Šiesti príslušníci amerických ozbrojených síl zahynuli v pondelok neďaleko Bagrámu, keď na ich hliadku zaútočil samovražedný atentátnik na motocykli naloženom výbušninami. Z hľadiska počtu obetí ide zatiaľ o najhorší útok na americké jednotky v tomto rok