Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Zahraničie

Obete havárie nemeckého airbusu pochádzali z 18 krajín

Kolín nad Rýnom - Na archívnej snímke z 16. októbra 2014 Airbus 320 nemeckej leteckej spoločnosti Germanwings je odparkované na letisku v Kolíne nad Rýnom. Na juhu francúzskych Álp sa 24. marca 2015 zrútilo lietadlo typu Airbus A320 spoločnosti Germanwings, filiálky Lufthansy, ktoré letelo z Barcelony do Düsseldorfu. Na palube bolo najmenej 142 cestujúcich, dvaja piloti a štyria členovia palubného personálu. Foto: TASR

Germanwings, dcérska spoločnosť Lufthansy, potvrdila, že medzi obeťami je 72 nemeckých občanov a 35 občanov Španielska.

Paríž/Berlín 25. marca (TASR) - Utorkovú haváriu nemeckého airbusu vo francúzskych Alpách zrejme neprežil nikto zo 144 cestujúcich a šiestich členov posádky.

O štátnej príslušnosti obetí ešte stále nie sú úplne konečné, precízne a hlavne identické údaje, avšak táto "skladačka" už nadobúda konkrétnejšiu podobu.

Germanwings, dcérska spoločnosť Lufthansy, potvrdila, že medzi obeťami je 72 nemeckých občanov a 35 občanov Španielska.

Vláda v Madride má však informáciu o 51 španielskych občanoch, ktorí našli smrť na juhu Francúzska.

Medzi obeťami sú aj občania 16 ďalších krajín, avšak číselné údaje o nich sa v niektorých prípadoch takisto rozchádzajú. Navyše je pravdepodobné, že niektorí z nich mali dvojaké občianstvo.

Obete pochádzali aj z Austrálie (2), Argentíny (3 podľa tamojšej vlády, 2 podľa Germanwings), z Belgicka (1 podľa Germanwings), Dánska (1), Holandska (1), Iránu (2), Izraela (1), Japonska (2 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings), Kazachstanu (3), Kolumbie (2 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings), Maroka (podľa francúzskeho premiéra Manuela Vallsa), Mexika (2 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings), Turecka (1 podľa tamojšej vlády), USA (3 podľa tamojšej vlády, 2 podľa Germanwings), Veľkej Británie (3 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings) a Venezuely (2 podľa Germanwings).