Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: Po sérii zemetrasení došlo na Islande k erupcii sopky

V Grindavik na islandskom polostrove Reykjanes je v pondelok 18. decembra 2023 vidieť sopečná erupcia, ktorá mení oblohu na oranžovo. Foto: TASR/AP

Teraz.sk prináša pohľad na erupciu na polostrove Reykjanes na juhozápade Islandu.

Reykjavík 19. decembra (TASR/TERAZ.sk) - Na polostrove Reykjanes na juhozápade Islandu sa v pondelok večer po sérii slabých zemetrasení začala erupcia sopky, informoval tamojší meteorologický úrad (IMO).

Začiatok erupcie zaznamenali v pondelok o 22:17 h v oblasti ležiacej severne od obce Grindavík na polostrove Reykjanes.


Ľudia sledujú, ako je nočná obloha osvetlená erupciou sopky v Grindavik na islandskom polostrove Reykjanes v pondelok 18. decembra 2023.
Foto: TASR/AP



Helikoptéra letiaca blízko magmy na kopci neďaleko Grindavik na islandskom polostrove Reykjanes niekedy okolo neskorého pondelka 18. decembra alebo skorého utorka 19. decembra 2023.
Foto: TASR/AP


Cesta je zablokovaná pri vchode do Grindavíka s erupciou v pozadí, v Grindaviku na islandskom polostrove Reykjanes, pondelok 18. decembra 2023.
Foto: TASR/AP


Policajné vozidlo je zaparkované pri vstupe na cestu do Grindavíka s erupciou v pozadí, neďaleko Grindaviku na islandskom polostrove Reykjanes, pondelok 18. decembra 2023.
Foto: TASR/AP


Nočná obloha je osvetlená erupciou sopky v Grindavik na islandskom polostrove Reykjanes v pondelok 18. decembra 2023.
Foto: TASR/AP


Ľudia sledujú, ako je nočná obloha osvetlená erupciou sopky na polostrove Reykjanes na juhozápade Islandu pri pohľade z hlavného mesta Reykjavík, pondelok 18. decembra 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke prúdenie magmy na kopci neďaleko Grindavíku na islandskom polostrove Reykjanes niekedy okolo neskorého pondelka 18. decembra alebo skorého utorka 19. decembra 2023.
Foto: TASR/AP