Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: Spiace Turecko a Sýriu zasiahlo najtragickejšie zemetrasenie

Pracovníci civilnej obrany prehľadávajú ruiny zrútených budov v sýrskom meste Hama 6. februára 2023. Foto: TASR/AP

Počet obetí pondelkového silného zemetrasenia v okolí turecko-sýrskych hraníc presahuje tisíce.

Ankara 7. februára (TASR/Teraz.sk) - Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, za ktorým postupne nasledovalo približne 200 dotrasov, zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na pondelok. Podľa predstaviteľa tureckej štátnej agentúry pre zvládanie katastrof a núdzových situácií (AFAD) bolo v Turecku pri zemetrasení zničených vyše 5700 budov, píše Reuters.

Ľudia sa snažia pátrať po zasypaných po zemetrasení v Diyarbakire v Turecku v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR - AP


Ľudia sa snažia pátrať po zasypaných po zemetrasení v Diyarbakire v Turecku v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR - AP


Miestny obyvateľ prehľadáva trosky budovy, ktorá sa zrútila v meste Azmarin v provincii Idlib na severe Sýrie v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Záchranári sa v pondelok 6. februára 2023 pokúšajú dostať k uväzneným obyvateľom zrútenej budovy v Kahte v provincii Adiyaman na juhovýchode Turecka.
Foto: TASR/AP


Muž vynáša telo mŕtveho dievčaťa v meste Azmarin v provincii Idlib na severe Sýrie v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Miestni obyvatelia a záchranári prehľadávajú trosky budov, ktoré sa zrútili v dôsledku silného zemetrasenia v meste Dijarbakir na juhu Turecka v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP




Pracovníci civilnej obrany a bezpečnostné zložky prehľadávajú v pondelok 6. februára 2023 trosky zrútených budov v sýrskej Hamá.
Foto: TASR/AP


Rodinní príslušníci, ktorí opustili svoj domov, sedia v aute v libanonskom Bejrúte po silnom zemetrasení, ktoré zasiahlo juhovýchod Turecka v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Pracovníci civilnej obrany a bezpečnostné sily nesú obeť zemetrasenia, keď v pondelok 6. februára 2023 prehľadávajú trosky zrútených budov v sýrskej Hamá.
Foto: TASR/AP


Pracovníci civilnej obrany a obyvatelia prehľadávajú v pondelok 6. februára 2023 trosky zrútených budov v meste Harem neďaleko tureckých hraníc v provincii Idlib v Sýrii.
Foto: TASR/AP


Účastníci zapaľujú sviečky počas sviečkovej vigílie za obete zemetrasenia v Sýrii a Turecku v pakistanskom Islamabade 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Ľudia a pohotovostné tímy pátrajú v pondelok 6. februára 2023 po ľuďoch v zničenej budove v tureckej Adane.
Foto: TASR/AP


Ženy plačú, keď sledujú, ako pohotovostné tímy v pondelok 6. februára 2023 pátrajú po ľuďoch v troskách zničenej budovy v tureckej Adane.
Foto: TASR/AP


Pracovníci sýrskej civilnej obrany a členovia bezpečnostných síl prehľadávajú ruiny zrútených budov v sýrskom meste Aleppo 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Grécki hasiči so psami nastupujú do vojenského lietadla na leteckej základni Elefsina 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Členovia záchranných tímov nesú človeka z ruín zničenej budovy po silnom zemetrasení v tureckom meste Adana v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Pracovníci civilnej obrany a obyvatelia prehľadávajú ruiny zrútených budov v meste Harem pri tureckých hraniciach v sýrskej provincii Idlib 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Muž hľadá preživších po silnom zemetrasení v tureckom meste Adana v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Záchranári prehľadávajú trosky budov v tureckej Adane v utorok 7. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Záchranári odnášajú na nosidlách mladú ženu, ktorú vytiahli spod trosiek budovy zrútenej v dôsledku zemetrasenia v meste Šanliurfa na juhu Turecka v pondelok 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke zachránené dieťa zo zničenej budovy v tureckom meste Malatya 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP


Švajčiarski experti a záchranári so služobnými psami sa pripravujú na odlet do Turecka na letisku v Zürichu 6. februára 2023.
Foto: TASR/AP