Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: Takto si bude svet pamätať kráľovnú Alžbetu II.

Kráľovná Alžbeta II. prichádza na jubilejnú plavbu flotily po rieke Temža v Londýne 3. júna 2012 pri príležitosti veľkolepých osláv 60. výročia nástupu britskej panovníčky Alžbety II. na trón. Foto: TASR/AP Photo

Teraz.sk prináša fotografie zo života kráľovnej.

Londýn/Balmoral 8. septembra (TASR) - Vo veku 96 rokov zomrela vo štvrtok britská kráľovná Alžbeta II. Oznámil to Buckinghamský palác. Teraz.sk prináša fotografie zo života kráľovnej.

Britská kráľovná Alžbeta II.
Foto: TASR/AP


Zamestnanci pomáhajú zavesiť obrovské plátno, na ktorom sú členovia britskej kráľovskej rodiny - zľava princ Charles, princ Edward, princ Andrew, lord Mountbatten, kráľovná Alžbeta II, princ Phillip, ,Mark Phillips a princezná Anne ako stoja na balkóne Buckinghamského paláca počas osláv strieborného jubilea kráľovninho nástupu na trón, v roku 1977. Obrovské plátna s rozmermi 100x 70 m a hmotnosťou takmer 2 tony slávnostne odhalili v piatok 25. mája 2012 a budú vystavené počas júnových osláv diamantového jubilea nástupu na trón britskej panovníčky.
Foto: TASR/AP




Na archívnej snímke z 1. augusta 1979 britská premiérka Margaret Thatcherová (vľavo) a britská kráľovná Alžbeta II. diskutujú počas recepcie britského Spoločenstva národov v Lusake.
Foto: TASR/AP Photo


Britská kráľovná Alžbeta II.
Foto: TASR/AP


Britská kráľovná Alžbeta II. sa rozpráva s vtedajšou prvou dámou USA Michelle Obamovou a americkým veľvyslancom v Londýne Louisom Susmanom (vľavo) na kráľovskej recepcii pre hlavy štátov a vlád pred oficiálnym otvorením OH v Londýne 27.júla 2012.
Foto: TASR/AP


Kráľovná Alžbeta II (druhá sprava) sleduje odovzdávanie olympijskej pochodne medzi Ginou Macgregorovou (vpravo) a Phillipom Wellsom (vľavo) pred zámkom vo Windsore 10. júla 2012.
Foto: TASR/AP


Britská kráľovná Alžbeta
Foto: TASR/AP



Britská kráľovná Alžbeta II. (uprostred) sleduje so svojou rodinou letku britského kráľovského letectva (RAF) Red Arrows na balkóne Buckinghamského paláca počas vojenskej prehliadky Trooping the Colour v rámci osláv jej 87. narodenín 15. júna 2013 v Londýne.
Foto: TASR/AP


Na neuverejnenej čiernobielej fotografii z roku 1928 sedí terajšia britská kráľovná Alžbeta II. v prútenom kočíku. Fotografia je z albumu, ktorý pochádza zo zbierky Buckinghamského paláca. Pri príležitosti narodenia princa Georgea, syna Williama a Kate, vojvodu a vojvodkyne z Cambridgeu, sa kráľovský dvor rozhodol album zverejniť. Sú v ňom aj nové fotografie, ktoré zachytávajú kráľovnú Alžbetu II. vo veku dvoch až štyroch rokov. Princ George sa narodil 22. júla 2013.
Foto: TASR/AP


Na neuverejnenej čiernobielej fotografii z roku 1928 sedí na hojdacom koni terajšia britská kráľovná Alžbeta II. Vpravo je jej matla Alžbeta Bowesová-Lyonová. Fotografia je z albumu, ktorý pochádza zo zbierky Buckinghamského paláca. Pri príležitosti narodenia princa Georgea, syna Williama a Kate, vojvodu a vojvodkyne z Cambridgeu, sa kráľovský dvor rozhodol album zverejniť. Sú v ňom aj nové fotografie, ktoré zachytávajú kráľovnú Alžbetu II. vo veku dvoch až štyroch rokov. Princ George sa narodil 22. júla 2013.
Foto: TASR/AP


Na snímke vľavo britská kráľovná Alžbeta II. počas historicky prvého stretnutia s pápežom Františkom (vpravo) vo Vatikáne vo štvrtok 3. apríla 2014.
Foto: TASR/AP


Kráľovná Alžbeta II. sa vezie v novom koči ťahanom šiestimi koňmi do britského parlamentu, kde predniesla trónnu reč.
Foto: TASR/AP Photo


Britský princ William drží svojho syna princa Georga, vpravo britská kráľovná Alžbeta II. , druhá vpravo Kate, vojvodkyňa z Cambridge a vľavo britský princ Charles sa pozerajú z balkóna počas vojenskej prehliadky Trooping the Colour v rámci osláv 89. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II., 13. júna 2015 v Londýne.
Foto: TASR/AP


Nemecká kancelárka Angela Merkelová (vpravo) víta britskú kráľovnú Alžbetu II. počas stretnutia 24. júna 2015 v Berlíne. Britská kráľovná Alžbeta II. so svojím manželom princom Philipom sú na oficiálnej návšteve Nemecka do 26. júna.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke z 9. júla 1993 britská kráľovná Alžbeta II. strieľa zo zbrane vo Bisley. Kráľovná Alžbeta II. sa stane v stredu 9. septembra 2015 najdlhšie vládnucim monarchom v britskej histórii.
Foto: TASR


Britská kráľovná Alžbeta II. a jej manžel britský princ Philip mávajú z balkóna radnice vo Frankurte nad Mohanom 25. júna 2015. Britská kráľovná Alžbeta II. so svojím manželom princom Philipom sú na oficiálnej návšteve Nemecka do 26. júna.
Foto: TASR/AP