Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: Veľká evakuácia turistov: Požiare ničia Rodos aj Korfu

Obyvateľ a vojak sa v pondelok 24. júla 2023 pokúšajú uhasiť plamene na dvore domu na ostrove Rhodos v Egejskom mori v juhovýchodnom Grécku. Foto: TASR/AP

Medzi evakuovanými sú aj Slováci. Teraz.sk prináša fotografie priamo z miest postihnutých požiarom.

Bratislava 24. júla (TASR/Teraz.sk) - Na gréckom ostrove Rodos bojujú s lesným požiarom, ktorý sa z centrálnej časti ostrova rozšíril aj k dovolenkovým letoviskám. Grécke záchranné zložky evakuovali z požiarom zasiahnutých oblastí ostrova aj občanov SR. Požiare si vyžiadali aj evakuáciu ľudí na ostrove Korfu a pri meste Aigio na severe Peloponézskeho polostrova. Teraz.sk prináša fotografie priamo z miesta udalosti.



Muž nesie dieťa, keď opúšťajú oblasť, kde horí lesný požiar, na ostrove Rhodos, Grécko, v sobotu 22. júla 2023. Veľký požiar, ktorý už piaty deň horí na gréckom ostrove Rhodos, prinútil úrady nariadiť evakuáciu štyroch miest vrátane dvoch prímorských letovísk.
Foto: TASR/AP




Muž kráča vedľa spálených lehátok a slnečníkov na pláži na ostrove Rhodos v Egejskom mori v juhovýchodnom Grécku v pondelok 24. júla 2023.
Foto: TASR/AP


Evakuovaní ľudia sedia na štadióne po ich evakuácii počas lesného požiaru na ostrove Rhodos v Grécku v nedeľu 23. júla 2023.
Foto: TASR/AP


Evakuovaní ľudia čakajú na nástup do autobusov, keď opúšťajú svoj hotel počas lesného požiaru na ostrove Rhodos v nedeľu 23. júla 2023. Z gréckeho ostrova Rhodos bolo evakuovaných približne 19 000 ľudí, keďže lesné požiare na troch frontoch pokračujú už šiesty deň, informovali v nedeľu grécke úrady.
Foto: TASR/AP


Evakuovaní ľudia čakajú na nástup do autobusov, keď opúšťajú svoj hotel počas lesného požiaru na ostrove Rhodos v Grécku v nedeľu 23. júla 2023.
Foto: TASR/AP


Plamene spálili kopec na ostrove Rhodos v Egejskom mori v juhovýchodnom Grécku v pondelok 24. júla 2023.
Foto: TASR/AP


Muž sa v pondelok 24. júla 2023 pokúša uhasiť plamene na dvore domu na ostrove Rhodos v Egejskom mori v juhovýchodnom Grécku.
Foto: TASR/AP


Vrak auta ležiaci na ceste po lesnom požiari na ostrove Rhodos v Grécku v nedeľu 23. júla 2023. Z gréckeho ostrova Rhodos bolo evakuovaných približne 19 000 ľudí, keďže lesné požiare pokračujú už šiesty deň na troch frontoch, informovali v nedeľu grécke úrady.
Foto: TASR/AP