Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM:Zlaté sošky majú majiteľov. Ako vyzeralo odovzdávanie Oscarov?

Na snímke majitelia Oscarov za herecký výkon v hlavných úlohách, druhá zľava malajzijská herečka Michelle Yeohová (film Všetko, všade, naraz) a druhý sprava Brendan Fraser (film Veľryba) a ocenení herci vo vedľajších úlohách, vľavo Ke Huy Quan a vpravo Jamie Lee Curtisová pózujú s Oscarmi po udeľovaní cien Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) v Dolby Theatre v Los Angeles v noci na 13. marca 2023. Foto: TASR/AP

Cenu Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) pre najlepší film získal v noci na pondelok sci-fi film Všetko, všade, naraz režisérov Dana Kwana a Daniela Scheinerta.

Bratislava 13. marca (TASR/TERAZ.sk) - Pozrite si, ako vyzeralo odovzdávanie Cien Americkej akadémie filmových umení a vied.

Socha Oscara pred 95. ročníkom odovzdávania Oscarov, cien americkej Akadémie filmových umení a vied v Los Angeles v nedeľu 12. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke herci a členovia štábu Oscarom oceneného najlepšieho filmu Všetko, všade, naraz pózujú pred príchodom na Vanity Fair Oscar Party po udeľovaní cien Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) v Beverly Hills v Kalifornii v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke malajzijská herečka Michelle Yeohová získala cenu Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe vo filme Všetko, všade, naraz (Everything Everywhere All at Once) v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke Američan vietnamského pôvodu Ke Huy Quan získal Oscara v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) vo filme Všetko, všade, naraz (Everything Everywhere All at Once) v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke americká herečka Jamie Lee Curtisová získala Oscara v kategórii najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) vo filme Všetko, všade, naraz (Everything Everywhere All at Once) v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke uprostred ruská ekonómka a manželka Navaľného Julija Borisovna Navaľná a členovia štábu po tom, ako získali Oscara v kategórii najlepší dokumentárny film Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) za film Navaľnyj (Navalny) o ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP




Na snímke zľava kanadský režisér Daniel Roher, herečkai Odessa Rae, producentka Diane Becker, Melanie Miller a producent Shane Boris pózujú s Oscarmi v kategórii najlepší dokumentárny film Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) za film Navaľnyj (Navalny) o ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke uprostred dole kanadský režisér Daniel Rohersi získal Oscara v kategórii najlepší dokumentárny film Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) za film Navaľnyj (Navalny) o ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Americký herec Brendan Fraser získal cenu Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe vo filme Veľryba (The Whale) v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke mexický režisér Guillermo del Toro Gómez získal Oscara v kategórii najlepší animovaný film Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) za film Pinocchio Guillerma del Tora (Guillermo del Toro's Pinocchio) v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke britský kameraman James Friend získal Oscara v kategórii najlepšia kamera Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) za film za nemecký film Na západe nič nového. Tento film sa stal aj najlepším medzinárodným filmom. V divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP


Na snímke americká zherečka a producentka Elizabeth Banksová a herec oblečený v kostýme z jej filmu Cocaine Bear získali Oscara v kategórii najlepšie vizuálne efekty Americkej akadémie filmových umení a vied (AMPAS) v divadle Dolby Theatre v Los Angeles v noci na pondelok 13. marca 2023.
Foto: TASR/AP