Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Obvinený sa priznal k streľbe na predmestí Chicaga, zvažoval ďalšiu

Na snímke z videozáznamu je Robert (Bobby) E. Crimo III oblečený v ženských šatách prichádza do budovy, kde vyšiel na strechu s výhľadom na trasu prehliadky po požiarnom schodisku. Strieľal z pušky podobnej AR-15 - jednej z niekoľkých zbraní, ktoré si legálne zakúpil. Vypálil viac ako 70 nábojov. Foto: TASR/AP

Podľa polície mal Crimo už v minulosti psychické problémy a správal sa nebezpečne.

Chicago 6. júla (TASR) - Muž obvinený z hromadnej streľby pri oslavách Dňa nezávislosti na predmestí Chicaga sa priznal a uviedol, že zvažoval druhý útok. Uviedla to v stredu miestna polícia, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Robert Crimo (21) polícii povedal, že po streľbe na predmestí Highland Park išiel do neďalekého Madisonu v štáte Wisconsin, kde premýšľal o ďalšom útoku.

"Videl oslavy v Madisone a vážne uvažoval, že strelnú zbraň vo svojom vozidle použije na ďalšiu streľbu," uviedol hovorca miestnej polície Christopher Covelli.

Prokurátor Ben Dillon súdu povedal, že Crimo sa polícii dobrovoľne priznal k streľbe. Zabil pri tom najmenej sedem ľudí, zranenia utrpelo viac ako 35 osôb.

Súd nariadil, aby bol Crimo zadržaný do 28. júla, kedy bude predbežné vypočutie. V utorok bol obvinený zo siedmich vrážd prvého stupňa.

"Obliekol sa ako dievča a tetovania si zakryl makeupom, aby skryl svoju identitu," popísal na súde prokurátor. Potom sa s poloautomatickou puškou vyšplhal na strechu s výhľadom na slávnostný sprievod.

Podľa polície mal Crimo už v minulosti psychické problémy a správal sa nebezpečne.