Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Indická polícia vystopovala muža obvineného z vraždy, bol v Prahe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinený 46-ročný Vipul Patel bol v Prahe vo väzbe od vlaňajšieho novembra, keď bol zadržaný v spolupráci s Interpolom.

Praha 28. mája (TASR) - Indická polícia odviezla v piatok z Prahy muža obvineného z vraždy, ktorý utiekol pred viac než desiatimi rokmi z Indie. Píše o tom spravodajský server iDNES.cz.

Muž údajne podľa indickej polície zabil partnerku svojho amerického priateľa, ktorý sa chcel dostať k ženiným peniazom. Teraz čaká trestne stíhaného Inda súd v Bombaji.

Obvinený 46-ročný Vipul Patel bol v Prahe vo väzbe od vlaňajšieho novembra, keď bol zadržaný v spolupráci s Interpolom. Štvorčlenný indický extradičný tím si ho vyzdvihol po tom, čo si s českou stranou vyše roka vymieňal korešpondenciu a dokumentáciu. Podľa denníka Hindustan Times bude tento víkend predvedený pred súd v Bombaji.

Muž bol podľa indických úradov jedným z trojice, ktorá zavraždila 33-ročnú modelku z USA Leonu Swiderskú. Jej telo bolo nájdené v Indii 8. februára 2003 neďaleko jedného motorestu. Jej vraždu si podľa indickej polície objednal jej snúbenec, ktorú na ňu najal Patela a ďalších dvoch mužov. Podľa polície snúbenec dúfal, že Swiderskej smrťou sa dostane k jej miliónovej poistke.

Indická polícia v roku 2003 obvinila všetkých štyroch mužov, ale súd ich zbavil viny pre nedostatok dôkazov. Štát sa proti oslobodzujúcemu rozsudku odvolal, Patel sa k súdu nedostavil a z Indie utiekol, približuje iDNES.cz.