Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Obvinili konateľa Likérky Drak Pavla Čanigu

Foto: iDnes.cz

V prípade potvrdenia viny súdom mu za to hrozí hoci osem rokov za mrežami.

Praha 18. októbra (TASR) - Pavla Čanigu (42), konateľa Likérky Drak, v ktorej produktoch sa našla vražedná koncentrácia metanolu, obvinila dnes polícia v Zlíne z ohrozovania zdravia občanov škodlivými potravinami. V prípade potvrdenia viny súdom mu za to hrozí hoci osem rokov za mrežami.

Pátranie po Robertovi Sedlaříkovi (38), konateľovi spoločnosti Verdana, v ktorej nelegálnom sklade sa našli tisíce litrov smrteľne jedovatého tuzemského rumu s etiketami Likérky Drak, pokračuje už na medzinárodnej úrovni - rozšírili ho na celú Európu.

Informoval o tom internetový server iDNES.cz.


Čaniga poputuje podľa všetkého do väzby


Zlínsky štátny zástupca Roman Kafka pre české médiá uviedol, že očakáva podnet polície na vzatie Čanigu do väzby, ktorému by zrejme vyhovel.

Na pultoch maloobchodných predajní v ČR sa od dnešného dňa nesmie objaviť žiadna fľaša Originál tuzemáku z produkcie Likérky Drak, ktorý v tomto roku vyexpedovala distribučná spoločnosť Verdana. Zákaz vyhlásila v stredu večer česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI). Do 26. októbra musí byť všetok tento alkohol v skladoch distributéra, vyplýva z jej nariadenia.

Podľa názoru hovorcu SZPI Pavla Kopřivu niet pochybností o tom, že fľaše tuzemáku s jedovatým obsahom pochádzajú z výrobnej linky Likérky Drak alebo majú jej originálnu etiketu a kolok.