Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Obyvatelia Šanghaja sa budú naďalej hromadne testovať na koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Čína v sobotu zaznamenala celkovo 2005 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19.

Šanghaj 13. augusta (TASR) - Úrady v najľudnatejšom čínskom meste Šanghaj v sobotu predĺžili povinné hromadné testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19 minimálne do konca septembra. Každý obyvateľ tam má podstúpiť PCR test najmenej jedenkrát za týždeň. TASR informuje podľa správy agentúry DPA.

Všetci obyvatelia, ktorí toto opatrenie nebudú dodržiavať, budú mať elektronický zdravotný kód zmenený zo zelenej na žltú farbu, píše sa v stanovisku. Tento kód určuje, či môžu občania vstupovať do verejných budov vrátane obchodných centier či kancelárií, vysvetľuje DPA. Vstup nemajú povolený v prípade, ak má ich kód žltú farbu.

V Šanghaji zaznamenali v sobotu iba jeden pozitívny prípad koronavírusu. Predĺženie hromadného testovania je v súlade s prísnou čínskou stratégiou "nulovej tolerancie" covidu, pri ktorej sa vláda snaží rýchlymi a tvrdými opatreniami izolovať ohniská nákazy.

Čína v sobotu zaznamenala celkovo 2005 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19, väčšinu z nich na ostrove Chaj-nan na juhu krajiny. V tejto oblasti uviazli minulý týždeň desaťtisíce turistov po tom, ako tam čínska vláda náhle zaviedla lockdown.