Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ochorela i ukrajinská politička Tymošenková, teplotu má až do 39 °C

Julija Tymošenková, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Že Tymošenková sa nakazila koronavírusom, uviedol už predtým v nedeľu spravodajský server RBK-Ukrajina, ktorý citoval spoľahlivé zdroje.

Kyjev 23. augusta (TASR) - Predsedníčke ukrajinskej politickej strany Vlasť (Baťkivščyna) a poslankyni ukrajinského parlamentu Juliji Tymošenkovej bola potvrdená infekcia novým druhom koronavírusu.

Informovala o tom v nedeľu webová stránka spravodajskej televíznej stanice 112 Ukrajina s odvolaním sa na oznámenie Tymošenkovej tlačovej tajomníčky Maryny Sorokovej.

"Áno, bohužiaľ, je to pravda. Test ukázal, že Julija Volodymyrivna má koronavírus (spôsobujúci chorobu) COVID-19. Jej (zdravotný) stav je vyhodnotený ako vážny. Teplota do 39 stupňov Celzia. Bojuje!," napísala Tymošenkovej spolupracovníčka na svojom Facebooku.

Že Tymošenková sa nakazila koronavírusom, uviedol už predtým v nedeľu spravodajský server RBK-Ukrajina, ktorý citoval "spoľahlivé zdroje". Túto informáciu potvrdil na Facebooku aj bývalý poslanec Verchovnej rady (parlamentu) Ihor Mosijčuk, sumarizuje TV 112 Ukrajina.

Koronavírusom sú údajne nakazení aj Tymošenkovej dcéra Jevhenija a Jevhenijin manžel Artur Čečetkin.

K nedeľnému (23. augusta) ránu bolo na Ukrajine od začiatku vypuknutia pandémie evidovaných dovedna 104.958 prípadov koronavírusovej nákazy, približuje televízia 112 Ukrajina.

Na komplikácie spojené s chorobou COVID-19, spôsobovanou novým druhom koronavírusu (SARS-CoV-2), zomrelo v krajine 2271 pacientov a 52.235 ľudí sa už vyliečilo, čo znamená že opakované testy nepreukázali u nich prítomnosť vírusu v tele, dodáva 112 Ukrajina.