Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Odsúdený pomocník útočníka zo Štrasburgu sa odvolá proti trestu

Ilustračná snímka Foto: TASR

Pri teroristickom útoku s použitím strelnej zbrane a veľkého noža zahynulo päť ľudí a jedenásť utrpelo zranenia.

Paríž 6. apríl (TASR) - Komplic páchateľa teroristického útoku na vianočný trh v Štrasburgu v roku 2018 sa odvolá proti 30-ročnému trestu odňatia slobody. TASR informuje podľa agentúry DPA.

"Výsledok je sklamaním pre obhajobu," povedal advokát Michael Wacquez v piatok pre denník Les Dernicres Nouvelles d'Alsace. "Nezostáva nám nič iné, len sa odvolať, odvolanie je nevyhnutné pre nový súdny proces," dodal.

Pri teroristickom útoku s použitím strelnej zbrane a veľkého noža zahynulo päť ľudí a jedenásť utrpelo zranenia. Odsúdený 42-ročný muž pomáhal pri príprave útoku a útočníkovi poskytol zbrane. Nebol však odsúdený za spolupáchateľstvo a preto očakával menej prísny trest.

Ďalší dvaja obžalovaní, ktorí pomáhali pri zadovážení zbraní, ale o plánoch útoku nevedeli, dostali tresty odňatia slobody na štyri a päť rokov. Po odrátaní času stráveného vo väzbe budú prepustení alebo dostanú elektronické náramky.

Islamistický radikál Chérif Chekatt večer 11. decembra 2018 zaútočil počas vianočného trhu v Štrasburgu. Z miesta útoku sa mu podarilo utiecť a o dva dni neskôr bol zabitý v prestrelke s políciou. K zodpovednosti sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS).