Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Odsúdili muža, ktorý cez WhatsApp dohnal mladíka k samovražde

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Páchateľ sa môže proti rozsudku súdu odvolať.

Madrid 6. septembra (TASR) - V Španielsku v utorok odsúdili na desať rokov väzenia 60-ročného muža, ktorý dohnal 17-ročného tínedžera k samovražde tým, že mu cez platformu WhatsApp poslal stovky zastrašujúcich správ. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Tragédia sa odohrala v decembri roku 2016. Podľa súdu vo Valencii sa "obvinený skontaktoval s obeťou, ktorá mala v tom čase 17 rokov, a prostredníctvom WhatsAppu poslal chlapcovi v priebehu troch hodín 119 zastrašujúcich správ".

Podľa súdu tínedžer páchateľovi opakovane hovoril, že nie je plnoletý a že ak bude s posielaním výhražných správ pokračovať, siahne si na život.

Správy mali zo začiatku sexuálny podtón, neskôr sa však stali agresívnejšími. Páchateľ sa tiež vyhrážal, že ich konverzáciu zverejní a podnikne proti mladíkovi právne kroky, lebo ako neplnoletý navštívil internetovú stránku určenú pre dospelých.

Podľa rozsudku si bol páchateľ "plne vedomý utrpenia a stresu", ktoré chlapcovi spôsoboval, rovnako ako "pravdepodobnosti, že (tíndežer) spácha samovraždu". S posielaním správ pokračoval aj po tom, ako mladík vyskočil z okna a následkom zranení podľahol.

Páchateľ sa môže proti rozsudku súdu odvolať. Na základe vyneseného verdiktu musí tiež rodine chlapca zaplatiť odškodné vo výške 173.000 eur za morálnu ujmu.