Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Olena Zelenská: Nikto mi manžela nevezme, dokonca ani vojna

Na archívnej snímke pózuje Olena Zelenská, manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Naša rodina, tak ako všetky ukrajinské rodiny, je teraz roztrhnutá, uviedla ukrajinská prvá dáma.

Kyjev 22. mája (TASR) - Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská dala interview ukrajinskej televízii RADA TV spolu so svojím manželom Volodymyrom Zelenským, ktorý si 20. mája pripomínal tri roky pôsobenia v prezidentskom úrade. V nedeľu o tom informoval portál britskej stanice Sky News.

Televízne interview, odvysielané v sobotu, bolo iba druhou príležitosťou, keď mohli byť manželia od začiatku vojny na Ukrajine spolu - Zelenská sa totiž z bezpečnostných dôvodov zdržiava na utajenom mieste.

V interview povedala: "Najväčším utrpením je táto vojna, ktorá sa začala. Nemôžem povedať, že sa (manžel) od začiatku vojny nejako veľmi zmenil. Bol a stále je spoľahlivý muž a človek. Jeho názory sa nezmenili."

Dodala: "Naša rodina, tak ako všetky ukrajinské rodiny, je teraz roztrhnutá."

Moderátor zareagoval: "Vojna vám prakticky vzala manžela."

Zelenská odpovedala: "Nikto mi manžela nevezme, dokonca ani vojna."

Ukrainský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho manželka Olena.
Foto: TASR/AP


"Žije v práci, sotva ho vidíme. Dva a pol mesiaca sme sa s ním vôbec nestretli. Iba sa telefonicky rozprávame," pokračovala.

"Zatiaľ sme mali pár príležitostí stretnúť sa. A som vám vďačná za túto možnosť, pretože teraz spolu trávime čas," uviedla Zelenská moderátorovi počas interview.